ONDERSTEUNINGSNET Lokeren zet een nieuwe stap in zijn nauwe samenwerking met de Sociale Huisvestingsmaatschappij TUINWIJK in Lokeren.

SHM TUINWIJK plant een nieuw project met verschillende soorten woningen op een terrein tussen de Heirbrugstraat en de Durme. Op dat terrein komt ook een woonproject van het bedrijf Santerra en een nieuw stadspark.

Binnen het project van SHM TUINWIJK komen twee gebouwen die gereserveerd worden voor sociaal huren voor meerderjarige mensen met een beperking: een gebouw voor 4 huurders en een gebouw voor 8 huurders. We noemen dit  SAMENHUIZEN HEIRBRUG.

Elke huurder heeft een eigen studio met eigen kitchenette en sanitair. In elk gebouw zijn er ook gemeenschappelijke ruimtes zoals een leefruimte met open keuken en een wasplaats. In beide gebouwen kan de huurder dus beslissen om zo zelfstandig mogelijk te wonen in zijn studio of meer “samen te huizen” en gebruik te maken van de gemeenschappelijke ruimtes, om samen te koken, te eten, te praten, tv te kijken…

De ondersteuning bij het wonen zal gebeuren door een apart team begeleiders van ONDERSTEUNINGSNET Lokeren. Onze deeltijdse projectmedewerkster Annelies De Ridder is deze werking nu volop aan het voorbereiden, in samenwerking met onze vier partners.

Op het bijgevoegde grondplan met het volledige project van TUINWIJK, vind je “onze” twee gebouwen in donkerrood, onder de noemer “gemeenschapswonen”.
De aanvang van de werken is voorzien eind 2021.

Kandidaat-huurders moeten voldoen aan de inkomenscriteria voor sociaal huren en moeten opgenomen worden op de wachtlijst van SHM Tuinwijk. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met Lieve Peleman van ons Centraal Aanmeldpunt,tel. 09 340 86 35. De selectie van de huurders zal gebeuren in een samenwerking tussen ONDERSTEUNINGSNET Lokeren en SHM Tuinwijk. Daarover later meer.

Dit project is door de Vlaamse Overheid Wonen erkend als een proefomgeving in voor het ontwikkelen van een soepeler woonreglementering. Volg onze nieuwsrubriek of onze facebookpagina voor meer nieuws over dit project.

Wil je meedenken over de inrichting van het stadspark? Volg dan deze link.